OM OSS

ZP Engineering AB startades i Alingsås 2007 men är idag baserat på Hisingen med god anslutning till en av våra största kunder. Ett litet bolag med stor kompetens, med våra ca 20 medarbetare delar vi kunskap och arbetar aktivt för att bli bättre ingenjörer.

Expertisen i bolaget ligger inom kostnadsrationalisering, där vi arbetar aktivt för att bli det självklara valet. Vårt arbetssätt har visat sig vara ett vinnande koncept inom fordonsindustrin, och vi har som mål att förse även andra branscher med den kompetens som vi har byggt upp inom bolaget.

Bolagets grundare

Grundare och VD Zoran Panovic har en gedigen och mångårig erfarenhet av konstruktion och kvalitetsarbeten. Efter flera år i industrin som bland annat uppdragsledare, tog entreprenörsandan över och Zoran skapade 2007 ZP Engineering AB. Steg för steg har företaget under åren utvecklats och idag är det välkänt för sitt arbete inom kostnadsrationalisering.

Utöver sin roll som VD, arbetar Zoran fortfarande aktivt ute hos kund för att vara närvarande i branschens ständiga utveckling.

Zoran är även verksam inom musik och har ett brinnande intresse för dagens och morgondagens elbilsindustri.

Våra kunder och vår personal

Våra kunder är stora som små företag och våra uppdragsgivare finns i Sverige men vi ser positivt på samarbeten även utanför Sveriges gränser.

ZPE ställer höga krav på att våra medarbetare har rätt utbildning, erfarenhet samt kompetens för avsedd tjänst. Vi anställer personal i regel med högskole- eller civilingenjörsexamen, eller med passande yrkesutbildning.

För att säkerställa att vi vidhåller hög kompetens utbildar vi våra medarbetare kontinuerlig efter egna samt kunders önskemål och krav.
ZPE tror på mångfald och siktar på att arbeta prestigelöst med kundens bästa som första prioritet.

Kollektivavtal och ISO-certifiering

ZPE har kollektivavtal med Almega som omfattar Svenska Teknik & Designföretagen.
Under 2014 blev företaget ISO certifierade enligt ISO 9001:2008 &  ISO 14001:2004. Under 2017 kommer ZPE genomföra ett arbete för att certifiera sig efter den nya standarden.

Grundaren Zoran pratar om ZP Engineering och hur de lyckades bli bland de bästa i branschen av kostnadsrationalisering.